Rodolfo Cosimi, Il Poggiolo, Montalcino.
Vingården ligger smukt og klassisk, langt ude på landet, syd for Montalcino lige i hjertet af den ældste del af Brunello-apellationen. Vingården blev plantet til i 1971 af Rodolfos far, Roberto. På det tidspunkt var det i området kun 25 producenter. Da Rodolfo overtog vingården i 1989 var der mere end 200 Brunello-producenter i området. I dag styres vinhuset af Rodolfo og hans kone Cecilia, som stammer fra en vinproducerende familie i Argentina. Rodolfo har ført den traditionelle stil videre, men også udvidet med to liner: Terra Rossa og Beato, som begge er spændende, saftige Brunello-vine med særlige karakteristika. Da Rodolfo er meget en spændende personlighed - til tider en anelse sky, som mange andre kunstnere. Han er super kreativ og maler mange skønne malerier. Malerier som hurtigt kan afløse et par af husets vinetiketter.
Montalcino er er et vinområde der kræver meget hårdt arbejde, da jorden er meget kalkholdig og stenet, og det er bestemt ikke småsten. Den primære druer Rodolfo arbejder med er Sangiovese Grosso.
www.ilpoggiolomontalcino.it
5 produkter
Beato Riserva Brunello di Montalcino 2006 DOCG
NormalprisBeato 2006
Il Poggiolo Rodolfo Cosimi
Type: Rødvin
Årgang: 2006
Druer: Sangiovese Grosso
Lagring: Efter fermentation som varer imellem 21 - 25 dage lageres mosten i minumum 36 mdr. i tonneau som er store 500 liters fade og i Franske barriques (225 liter). Herefter hviler vinen minimum 8 mdr. på flaske før den frigives.
Farve: Rubin rød.
Næse: Udvilkede noter af kandiseret krisebær, chocolade, læder, anis, balsamiske noter og tørret rose.
Karakter: Mange af de samme noter går igen fra næse, med raffineret og integreret tanniner efter lang udvikling på flasken.
Velegnet: Til den der sætter pris på stor vin og udvikling, samt til pastaretter med masser af smag og gode oste.
Alkohol: 14%
Serveringstemperatur: 12-18º
Il Poggiolo Brunello di Montalcino DOCG 2012
NormalprisIl Poggiolo Rodolfo Cosimi
Type: Rødvin
Årgang: 2012
Druer: Sangiovese Grosso
Lagring: Efter fermentation som varer imellem 21 - 25 dage lageres mosten i minimum 24 måneder i Franske barriques (225 liter). Herefter hviler vinen minimum 8 måneder på flaske før den frigives.
Farve: Rubin rød.
Næse: Tørrede tranebær, jordbær, brombær, lakrids, Espresso.
Karakter: Intens jordbær, kirsebær, brombær med elegante tanniner
Velegnet: Til den der sætter pris på stor flot bøf eller alle retter der er badet ind trøfler og braserede simmeretter.
Alkohol: 13,5%
Serveringstemperatur: 12-18º
Il Poggiolo Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2012
NormalprisIl Poggiolo Rodolfo Cosimi
Type: Rødvin
Årgang: 2012
Druer: Sangiovese Grosso
Lagring: Efter fermentation som varer imellem 21 - 25 dage lageres mosten i minumum 36 mdr. i tonneau som er store 500 liters fade og i Franske barriques (225 liter). Herefter hviler vinen minimum 8 mdr. på flaske før den frigives.
Farve: Rubin rød.
Næse: Tørrede tranebær, jordbær, brombær, lakrids, Espresso.
Karakter: En kompleks men frisk vin med noter af blommer, kirsebær, chokolade, tobak og lakrids.
Velegnet: Perfekt match til modne oste, eller braiseret simretter med masser af smag.
Alkohol: 14%
Serveringstemperatur: 12-18º
Beato Riserva Brunello di Montalcino DOCG 2012
NormalprisIl Poggiolo Rodolfo Cosimi
Type: Rødvin
Årgang: 2012
Druer: Sangiovese Grosso
Lagring: Efter fermentation som varer imellem 21 - 25 dage lageres mosten i minumum 36 mdr. i tonneau som er store 500 liters fade og i Franske barriques (225 liter). Herefter hviler vinen minimum 8 mdr. på flaske før den frigives.
Farve: Rubin rød.
Næse: Tørrede tranebær, jordbær, brombær, lakrids, Espresso.
Karakter: Mange af de samme noter går igen fra næse, med høje og friske tanniner, en vin som vil udvikle sig over tiden.
Velegnet: Til den der sætter pris på stor flot bøf eller alle retter der er badet ind trøfler.
Alkohol: 14%
Serveringstemperatur: 12-18º
Sasello Rosso di Montalcino DOC 2016
NormalprisIl Poggiolo Rodolfo Cosimi
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Druer: Sangiovese Grosso
Lagring: Efter fermentation som varer imellem 21 - 25 dage lageres mosten i minimum 12 måneder i Franske barriques (225 liter). 50% i nyde fade og 50% i fade som året før har været anvendt til Brunello. Herefter hviler vinen minimum 3 til 4 måneder på flaske før den frigives.
Farve: Rubin rød.
Næse: Intense noter af friske røde og sort kirsebær og brombær.
Karakter: Blød og mineralsk med noter af kirsebær, brombær og jordbær.
Velegnet: En god parring til pastaretter, lyse og mørkekødretter.
Alkohol: 14%
Serveringstemperatur: 12-18º