ENATE er en yngre moderne spansk producent. Grundlagt i 1991 og havde første vin høst 1992. Enate er 100% familieejet og er et respekteret og meget anerkendt navn i den spanske vinverden. Deres winemaker Jesus har været hos ENATE siden første produktion og er uddannet hos Torres. Vingården ligger i det smukke landskab ved foden af Pyrenæerne, i den meget traditionsrige region : Somontano. ENATE er et ungt, kreativt, seriøst og veluddannet vinhus, med en vision om kun at producere vine af top kvalitet. Kunst, design og hensyn til miljøet er fundamentalt for ENATE. Det ser man også som en rød tråd i opbygningen af deres top moderne vinhus.
Vin er som et kunstværk. Vinens etiketter er alle designet af anerkendte spanske kunstnere og er dedikeret til en specifik vin På virksomheden har man skabt et galleri med mere end 100 kunstværker af store spanske kunstnere, ældre, yngre traditionelle og også eksperimenterende street-art kunstnere. Ligesom der udendørs mellem vinmarkerne også er flere iøjnefaldende kunstværker. ENATE er vin der skal opleves.
www.enate.es
2 produkter
Gewürztraminer Dulce 2017
NormalprisGewürztraminer
ENATE
Type: Sødvin
Årgang: 2018
Druer: Gewürztraminer.
Fad: Druerne plukkes manuelt i hånden omkring d. 4 Oktober hvor de er blevet overmodne og søde. Første fermentation blandes mosten og drueskallerne for at få at opnå så meget af det aromatiske som druen kan byde på. den alkoholiske fermentation starter Amerikanske fade hvor vinen lager i 12 måneder i et køligt område for at stabilisere vinen og for at undgå vinsten.
Farve: Strågul med grønne reflekser.
Næse: Aromatisk & karakteristik for druen med balance af honning, kandiseret frugt blomster og citrus.
Karakter: Velintegreret balance mellem frugtsyre og sødme hvor friskheden overvinder sødmen som resulterer i livlig vin.
Velegnet: Perfekt match til foie gras og blå oste, men samtidig et godt valg til mange desserter og frugt.
Alkohol: 14,5%
Serveringstemperatur: 8-12º
Gewürztraminer 2017
NormalprisGewürztraminer
ENATE
Type: Hvidvin
Årgang: 2017
Druer: Gewürztraminer.
Fad: Druerne ankommer til vingården i perfekt stand og med optimal modenhed. Efter destemming (fjernelse af stilkene) og let knusning/pres af druerne i en pneumatisk (pressemaskine). Her forbliver mosten og skallerne sammen i fem timer for at optimere “skinkontakt”. Drueskallerne fjernes ved hjælp af naturlige dekantering ved 8 ºC og herefter gennemgår mosten gæring i rustfri ståltanke ved temperatur på 15 ºC.
Farve: Strågul med grønne reflekser.
Næse: Aromatisk & karakteristik for druen med balance af honning og blomsternoter.
Karakter: Insisterende og blød i munden med roser og krydderurter. Rundes silkeblød og meget fyldig. En vin der udvikler sig fantastisk i flasken og viser meget karakter med en fyldig blomstersymfoni.
Velegnet: Ideel til sommermiddage, det asiatiske køkken og gode oste.
Alkohol: 14,5%
Serveringstemperatur: 12-18º