ENATE er en yngre moderne spansk producent. Grundlagt i 1991 og havde første vin høst 1992. Enate er 100% familieejet og er et respekteret og meget anerkendt navn i den spanske vinverden. Deres winemaker Jesus har været hos ENATE siden første produktion og er uddannet hos Torres. Vingården ligger i det smukke landskab ved foden af Pyrenæerne, i den meget traditionsrige region : Somontano. ENATE er et ungt, kreativt, seriøst og veluddannet vinhus, med en vision om kun at producere vine af top kvalitet. Kunst, design og hensyn til miljøet er fundamentalt for ENATE. Det ser man også som en rød tråd i opbygningen af deres top moderne vinhus.
Vin er som et kunstværk. Vinens etiketter er alle designet af anerkendte spanske kunstnere og er dedikeret til en specifik vin På virksomheden har man skabt et galleri med mere end 100 kunstværker af store spanske kunstnere, ældre, yngre traditionelle og også eksperimenterende street-art kunstnere. Ligesom der udendørs mellem vinmarkerne også er flere iøjnefaldende kunstværker. ENATE er vin der skal opleves.
www.enate.es
4 produkter
Chardonnay 234 2021
NormalprisChardonnay - 234
ENATE
Type: Hvidvin
Årgang: 2021
Druer: Chardonnay
Fad: kort fermentering ved 24 grader og lagring i ståltanke
Farve: Strågul med grønne reflekser.
Næse: Frugtig og frisk, karamel.
Karakter: Meget aromatisk, æble, fersken, passion. Klar og frisk mineralsk bund rundet med honning.
Velegnet: Som starter, tapas, fjerkræ, fisk & skaldyr.
Alkohol: 14%
Serveringstemperatur: 8-12º
Chardonnay Barrica 2021
NormalprisChardonnay Barrica
ENATE
Type: Hvidvin.
Årgang: 2021
Druer: Chardonnay.
Fad: 7 mdr. på franske egefade og derefter 6 mdr på flaske.
Farve: Smuk moden gul.
Næse:Duft af hasselnød, ristet brød, let røg, tropiske frugter, som ananas og grape.
Karakter: Cremet og udvikler tydelig fad i munden med en fin balance mellem frisk syre og ristet krumme.
Velegnet: Til fed fisk, lyst kød, gode oste og røg.
Alkohol: 14,5%
Serveringstemperatur: 8-12º
Gewürztraminer 2017
NormalprisGewürztraminer
ENATE
Type: Hvidvin
Årgang: 2017
Druer: Gewürztraminer.
Fad: Druerne ankommer til vingården i perfekt stand og med optimal modenhed. Efter destemming (fjernelse af stilkene) og let knusning/pres af druerne i en pneumatisk (pressemaskine). Her forbliver mosten og skallerne sammen i fem timer for at optimere “skinkontakt”. Drueskallerne fjernes ved hjælp af naturlige dekantering ved 8 ºC og herefter gennemgår mosten gæring i rustfri ståltanke ved temperatur på 15 ºC.
Farve: Strågul med grønne reflekser.
Næse: Aromatisk & karakteristik for druen med balance af honning og blomsternoter.
Karakter: Insisterende og blød i munden med roser og krydderurter. Rundes silkeblød og meget fyldig. En vin der udvikler sig fantastisk i flasken og viser meget karakter med en fyldig blomstersymfoni.
Velegnet: Ideel til sommermiddage, det asiatiske køkken og gode oste.
Alkohol: 14,5%
Serveringstemperatur: 12-18º
UNO Chardonnay 2012
NormalprisUNO Chardonnay
ENATE
Type: Hvidvin.
Årgang: 2011
Druer: Chardonnay. Udelukkende fra Planacor vineyard som har et helt specielt "Middelhavs" mikroklima.
Lagring:
Skallerne på druerne brydes forsigtigt og mosten løber ud af druerne over en periode på 60 timer (Free run Juice). Den alkoholiske fermentation starter i små franske egetønder (finkornet eg, 1,5 cm tykke) ved 18º. Alle tønder er udstyret med en kølespiral af rustfrit stål for at holde en konstant temperatur. . Derefter modnes mosten på Franske barriques i 20 måneder med jævnlig Batonage on less. (Gærrester). Vinen har derefter 13 måneders hvile i ståltanke før vinen tappes på flaske.
Farve: Smuk dyb moden gul.
Næse: Duften er tung og insisterende med en kontinuerlig strøm af moden fersken, tørrede frugter, mandler, nougat og mørk aromaer. Ristede nuancer med karakter fra aldring på fad.
Karakter: Frisk og dyb i munden med stor krop og tydelig alder. Flot og stor smag.
Velegnet: Til fed fisk, let kød, gode oste og røg. Blot til nydelse og meditation.
Alkohol: 15,5%
Serveringstemperatur: 8-12º